Hvilke renoveringer får husets værdi til at stige (Del 1)

Alt går med tiden i forfald, og det gælder også hjemmet. Derfor er det en god ide, at man af og til pifter hjemmet op, så man undgår dette. Der er jo ingen, der ønsker at leve i et hjem, der ser slidt og gammelt ud – slet ikke hvis der jævnligt kommer gæster eller fremmede.

Der skal faktisk ikke særlig meget til, før hjemmet kommer til at se friskt ud. Ofte er det nemlig de små ting, der gør den store forskel. I denne artikel vil vi give dig et par gode fif til, hvordan du giver din bolig en makeover, uanset om det er i forbindelse med flytning eller opfriskning for egen vinding.

Skift gulvet ud

En anden ting, du bør overveje i forbindelse med fornyelse af din bolig, er, om gulvet trænger til at blive skiftet ud nogle steder. Hvis du lige nu har gulvtæppe i stuen, bør du måske overveje at skifte til trægulv. Hvis man har haft et gulvtæppe i mange år, ender det med at se fladt, beskidt og slidt ud, og der skal derfor ske noget drastisk med det efter nogle år. I stedet for at skifte til trægulv, kan du selvfølgelig også bare vælge at lægge nyt gulvtæppe igen. Uanset hvad du vælger, er du garanteret et nyt og anderledes udtryk til hele rummet, hvilket jo er målet.

 

Ny maling på væggene

Noget af det første, du bør tænke på, når du skal give hjemmet en makeover, er farven på væggene. Der er en god chance for, at de trænger til at blive piftet gevaldigt op med lidt maling. Du kan vælge at male dem med den samme farve, som de har nu, men du kan også kaste dig ud i at prøve noget nyt. Du kan f.eks. forsøge dig med at male én væg en farve og resten af væggene hvide, men du kan også sagtens vælge at male alle dine vægge den samme farve.

Hvis du gerne vil have hjemmet til at være moderne, bør du vælge farver som støvet rosa, en dyb mørkeblå, sennepsgul eller bladgrøn. Disse farver er umådeligt populære denne sæson, og så er det skønne farver for øjet, der søger æstetisk skønhed – hele looket bliver fuldendt, hvis du også matcher dine møbler og pyntegenstande til væggene enten med den samme farve eller komplementerende farver.

Med stor sandsynlighed er det ikke kun det indvendige, der trænger til en kærlig hånd. Facaden skal nemlig også have en omgang maling af og til, hvis det da ikke er et murstenshus, som har bibeholdt de røde farver.

Mange forbinder maling med noget dyrt, men det behøver ikke at koste en formue at sætte lidt ny kulør på væggene. Du kan finde billig maling ved at trykke lige her, og så er du snart et skridt nærmere et skønt og friskt hjem.

Du kan læse del 2 af artiklen her.