3 ting du skal tjekke på din bolig inden vinteren

Vi er ikke langt fra vinteren, og det kan derfor være en god idé at sikre, at din bolig er vinterklar. Vores bolig bliver udsat for koldere temperaturer om vinteren, samt koldere vejr, og det er derfor en god idé, hvis du sørger for at boligen er klar til vinteren. I denne artikel har vi samlet 3 ting, som du skal tjekke på din bolig inden vinteren.

 

Tagrender

Det første, som er vigtigt at holde øje med i løbet af efteråret er tagrenderne. Når det er efterår regner det meget, og samtidig falder bladene af træerne. Det kræver meget af vores tagrender. Når der lander mange blade der, er det vigtigt at få dem tømt inden du bliver overfyldte.

Hvis tagrenderne bliver overfyldte kan det resultere i skader på facaden. Det skyldes at vandet vil ryge ud over kanten, som ikke er godt for facaden. Det er derfor vigtigt jævnligt at tjekke op på dine tagrender i løbet af efteråret.

 

Vinduer og døre

Ting nummer to, som er godt at tjekke inden vinteren er vinduer og døre. I vinterperioden er det vigtigt at vinduer er døre er helt tætte. Hvis der er små sprækker, vil der komme unødig kold luft ind, som på sigt vil give dig en dyr varmeregning.

Hvis dine vinduer er ved at være gamle, kan det også være det er tid til at få nye vinduer, for at komme godt igennem vinteren. Det behøver heldigvis ikke at være dyrt at købe nye vinduer. I dag kan du købe din vinduer online, som ofte er billigere end i de fysiske butikker, da du kan sammenligne priser hos forskellige butikker. Du kan fx kigge efter nye vinduer på denne hjemmeside.

 

Facaden

En tredje ting som er vigtigt at tjekke er facaden på huset. Hvis der fx er kommet revner eller andre skader på facaden, skal der ikke meget til at skaden udvikler sig. Det er derfor en fordel at holde øje med facaden løbende.

Hvis du opdager en skade i god tid, har du nemlig mulighed for at få den repareret inden det bliver værre. Det kan dog være svært selv at vurdere om der er en skade på facaden, men hvis du holder øje er der en større chance for at opdage det, end hvis du slet ikke kigger.

 

Isolering

En sidste ting, som er godt at tjekke op på op til vinteren er isoleringen. Det er vigtigt at din isolering er i top, for at dit hus kan holde på varmen og du dermed undgå en unødvendigt høj varmeregning.

Det kan dog være svært selv at tjekke isoleringen. Men du kan få et isoleringsfirma til at tjekke om din isolering er i top. Det kan ofte betale sig at tjekke op på isoleringen en gang imellem.