5 tips til at pifte boligen op

Hvad enten du har købt en ny ældre bolig, eller står overfor at sælge din nuværende bolig, kan der være hurtige forbedringer at hente ved pifte boligen op indvendigt og udvendigt. Her kommer du langt for fornuftige penge, og det visuelle indtryk bliver betydeligt forbedret. Vi har samlet 3 forslag til, hvordan du giver dit hus en hurtig make-over.

Fjern gulvtæppet og afhøvl gulvene

Det var engang moderne at have gulvtæpper fra væg til væg, og selvom det langsomt er ved at blive moderne igen, er et gammelt og plettet gulvtæppe ikke lige noget, der forbedrer det visuelle udtryk, uanset om du skal sælge boligen eller blot ønsker, at der skal ske noget nyt. Et gulvtæppe er desuden en ulempe for folk med allergi, fordi der samler sig støv i tæppet, der hvirvles op, når man går på det. I dag er især familier med mindre børn og familier med hund obs på, at der ikke skal være gulvtæppe i den nye bolig, da det kan være medvirkende til at udvikle eller forværre allergi.

Skal du i gang med at sælge dit hus, kan det derfor være en fordel, at du har gjort arbejdet for potentielle købere, da det kan være en uoverskuelig opgave at stå med en gulvafslibning oveni flytterodet. Så selvom opgaven i sig selv ikke er enorm, vil det gøre huset betydeligt mere attraktivt.

Du kan vælge at gøre det hele selv, gøre det delvist selv, eller overlade det til professionelle. Arbejdet tager nemt en weekend afhængigt af, hvor mange gange gulvet skal afslibes for at blive flot. Derudover skal gulvet lud- eller oliebehandles efterfølgende. Har du ikke erfaring med denne slags arbejde, vil det være dele af opgaven, som du bør overlade til andre, da en gulvafslibningsmaskine kræver ekspertise for at sikre et jævnt og flot resultat. Hvis du leder efter en god løsning i forhold til at få din gulve høvlet af, finder du det her.

Priserne er meget situationsbestemt og afhænger af, hvor mange kvm, du skal have afslebet, samt hvilken stand gulvene er i.  Også geografisk er der prisforskelle, så ring til et malerfirma eller en gulvafsliber og få et tilbud.

Opfrisk facaden

Husets facade er det første indtryk en potentiel køber eller dine gæster får, når de kommer for at besigtige huset eller besøge dig. Derfor er det alfa omega at have og husets facade ser præsentabel ud. Måske du ikke har råd til at pudse facaden på dit hus, men du kan få et firma til at afgive et tilbud på, hvad det vil koste. Derudover vil det hjælpe at male slidte vinduer, døre eller vindskeder på huset. Dette vil du sagtens kunne gøre selv, så længe du rådfører dig med en fagperson i dit byggecenter angående den rigtige udendørsmaling.

Haven kommer hurtigt til at give et sjusket udtryk, hvis den er rodet, ikke slået, eller der er legetøj og ukrudtsbede alle vegne. Du kommer langt med en dags arbejde i haven. Start med at rydde op, fjern alt, der ligger og flyder og sæt det til storskrald, hvis du ikke skal bruge det. Alliér dig med nogle venner og få styr på ukrudtet i bedene. Ukrudt i forlængelse af græsplænen kan tages af græsslåmaskinen. Er der højbede kan du eventuelt plante lyng, da det passer sig selv og giver farve til en vinter kedelig have.

Invester eventuelt i nogle vandtætte hyndekasser, så du har et sted at gemme legetøj, hynder, havestole og andet, hvis du ikke har et skur til formålet.

Mal køkkenlågerne i køkkenet og udskift køkkenlågerne

I stedet for at udskifte et gammelt køkken kan du vælge at pifte det op. Det er forskelligt, hvad du har at arbejde med, men det kunne være at pudse skabslågerne af med en rystepudser, hvorefter du kan male det i en passende farve. Du kan også sætte nye dørhåndtag på skabslågerne eller udskifte bordpladen med en ny. Det er små ting, der giver stor effekt og ikke koster alverden.