Tre husrenoveringer du ikke behøver at lave

Husslaget i Danmark brager derudad. Især i de store byer som København, Aarhus og Odense har boligejerne for tide kronede dage. Dette gælder både for entreprenørerne og dig, hvis du gerne vil tjene en god ekstra skilling på dit hus og rykke videre til noget nyt. I den forbindelse kan det være du tænker, at du hellere må foretage nogle renoveringer for at presse prisen op. Men her skal du være varsom for ikke alle typer husrenoveringer, gør din bolig mere værd. Her kommer derfor en kort guide til tre husrenoveringer du godt kan hoppe over.

Udvidelse og istandsættelse af din kælder

Hvis du har en større kælder du aldring rigtig har brugt til andet end at opmagasinere kasser i, kan det være du tænker, at du bør gøre den beboelig så den næste køber får et ekstra rum at boltre sig i. Men her er der flere ting du skal overveje. For at istandsætte en kælder på omkring 75 kvadratmeter, skal du investere i omegnen af 150.000 kroner. I værste tilfælde vil du kun få 25% tilbage siger flere undersøgelser. Til gengæld kan der være en fordobling at hente på din investering, hvis du får kælderen godkendt til beboelse og kan sørge for at kælderen ikke er fugtig og at rørene er i tip-topkvalitet. Men så kan det være at du skal finde flere penge frem til at starte med.

En ny carport eller garage

Endnu en renovering eller investering som ofte giver et dårligere resultat end ventet, er en ny carport. Her viser flere undersøgelser, at man ofte slet ikke vil få noget ud af at bygge en. Til gengæld kan man hente op til 100% af sin investering hjem igen ved at bygge en ny garage. Men her er det vigtigt, at man får lavet en garage af høj kvalitet, der stilistisk passer til resten af huset – men som sagt; du henter måske pengene hjem igen, men du skal ikke regne med at score et overskud. En ny garage koster i øvrigt typisk 150.000 til 200.000 kroner at bygge.

Tilføjelse af en ny udestue

En sidste investering, der ofte giver et ringe eller intet afkast er en ny udestue. Årsagen at mange alligevel vælger at lave en udestue er, at tanken om flere kvadratmeter automatisk giver en højere pris. Men det er en misforståelse. Ligesom med carporte og garager er det vigtigt, at udestuen passer til resten af huset, hvis det skal give et afkast. Hvis udestuen derfor ikke passer ordentligt til resten af huset, trækker det hurtigt ned. Derudover er det en god ide, at gøre det ordentligt, hvis man sætter sig for at bygge en udestue. Således viser flere undersøgelser, at ved investeringer op til 75.000 kroner, kan man ikke regne med at hente mere end 25% af sin investering hjem igen. Til gengæld er der bedre muligheder for at få 75-100% af din investering hjem igen ved investeringer over 150.000 kroner. Men som sagt er udsigten til at score en gevinst ikke gode.

Hvis du alligevel har tænkt dig at gå i gang med totalrenoveringen så husk at anskaffe dig det nødvendige udstyr og værktøj. Du kan finde et godt udvalg her.