Pift din bolig nemt og billigt op inden du sælger

Går du med tanken om at sætte dit hjem til salg? Jo mere hjemligt og indbydende dit hjem er, jo nemmere vil potentielle købere have ved at se mulighederne i dit hjem. Vi har herunder samlet en række punkter du nemt selv kan ordne, inden der skal tages billeder og haves fremvisninger

1. Tænk lyst og rummeligt

De fleste vil gerne have et lyst og rummeligt hjem. Du kan hjælpe dit salg på vej ved at male væggene i lyse farver og ved, at boligen ikke er proppet med møbler. Du skal sørge for, at køberne kan se muligheder i boligen. Overvej her om du vil sælge eller opmagasinere overflødige møbler for at skabe luft. På samme måde skal du sørge for, at alle møbler står de rigtige steder; seng i soveværelset osv.

Du skaber også lys i boligen ved at trække alle gardiner og persienner fra og du får den til at virke større ved at åbne alle dørene mellem rummene

2. Ryd op

Potentielle købere har svært ved at se mulighederne i boligen, hvis det eneste de kan se er rod, skidt og snavs. Sørg derfor for at holde orden i dit hjem, lad være med at lade f.eks. kogebøger, køkkenmaskiner og tomme vaser stå fremme i køkkenet. På samme måde, hvis børnenes legetøj eller andre småting ligger og flyder i stuen, så køb nogle fine kasser at opbevare det i.

Sørg også for at gøre grundigt rent, pudse vinduer og lufte ud inden en fremvisning. Har du ting, som ser gamle eller slidte ud, som f.eks. et tilkalket badeforhæng, er det også en god idé at skifte dette ud.

Bor du i hus med have, skal du især sørge for, at denne ser ordentligt ud. Igen er dette for at sikre, at køberne kan se muligheder og ikke bare en masse arbejde. Så sørg for at have slået græs, klippet hækken og ryddet op i haven, så det ser pænt og velholdt ud.
Du kan også placere en stor krukke med planter foran hoveddøren for at få dette til at se indbydende ud. Hvis hoveddøren trænger, så sørg for at male eller lakere denne.

3. Gør boligen hjemlig

Selvom du rydder op, må der ikke blive helt tomt. Boligen skal se beboelig og hjemlig ud, så lad være at fjerne alt med personlighed og ting, der skaber en god stemning. Gør dit hjem hyggeligt. Du vil gerne have, at de potentielle købere skal slappe af og få følelsen af, at det her kunne være et godt hjem. Det kan du gøre ved at skabe en hyggekrog, som indbyder til gode stunder med venner og familie. En ting, der kunne se hyggelig ud her er et blødt lammeskind som disse, der enten kan lægges fint over sofaen eller en stol.

Planter er gode til at skabe en god atmosfære af liv og hygge. Og de kan stå i alle rum. Sæt grønne planter i stuen, en buket blomster på spisebordet og krydderurter i køkkenet.