Er privat skifte relevant for jer?

I den situation at en af dine nærmeste dør, står du pludselig overfor en lang række udfordringer i forbindelse med fordelingen af den eventuelle arv, der skal deles mellem dig og øvrige arvinger.

Når en person afgår ved døden, skal dødsboet skiftes. I den process fordeler man arven og tilgodeser eventuelle kreditorer, der har penge til gode hos afdøde.

Heldigvis er det for det meste sådan, at arvingerne er enige om, hvordan arven skal fordeles, og i den situation giver det bedst mening at bruge privat skifte, når dødsboet skal opgøres og arven fordeles.

Privat skifte er den mest populære skifteform, da det er den hurtigste form for skifte og også den billigste, fordi arvingerne selv står for fordelingen.

I forbindelse med privat skifte skal I som arvinger betale en retsafgift (denne er i øvrigt også gældende ved offentlige skifter) på 2500 kr. Hvis boets samlede størrelse er under 1 million kroner, og 9000 kr., hvis den er over.

 

Betingelser for privat skifte

Der er dog nogle betingelser, der skal være opfyldt, før I kan begynde at overveje privat skifte. For det første – som nævnt ovenfor – skal alle arvingerne være enige om fordelingen af arven. Hvis blot én arving ikke er enig med de andre, må skifteretten ind over og boet skiftes offentligt.

Derudover er der bestemmelser om, at boet skal være solvent, og at mindst én arving skal være myndig.

Ligeledes skal afdødes testamente tillade privatskifte. Testamentet respekteres altid, og derfor er et privat skifte aldrig muligt, hvis afdøde har testamenteret imod det.

Slutteligt skal mindst én arving bo i Danmark, men hvis alle bor i udlandet er der mulighed for at komme udover dette krav. Boets kreditorer må ikke snydes, og en af arvingerne skal vælges som kontaktperson for skiftet.

 

Få en advokats hjælp til privat skifte

Ved privat skifte er der ikke krav om at benytte sig af en bobestyrer, som man kender det fra det offentlige skifte. Alligevel vælger rigtig mange at tilknytte en advokat under privat skifte.

En advokat er en rigtig god mand at have på sit hold, når det kommer til privat skifte. Han eller hun kan nemlig bistå dig og de øvrige arvinger med unik rådgivning om arven og de skatter, der kan medfølge.

Det giver en god ro i maven at have en professionel tilknyttet, der kan medbringe sin erfaring på området, når I står i den unikke situation.

Hos privatskifte.info er de eksperter i at bistå arvinger under privat skifte, og det kan kun anbefales at tage en snak med dem i den forbindelse.