Skal du sælge din bolig? Derfor bør du anskaffe dig en boligadvokat

Står du og skal vælge din nuværende bolig af den ene eller anden årsag, så er det en rigtig god ide at få en boligadvokat ind over, så du kan være sikker på, at alt går lige efter bogen. Der er mange bolighandler, hvor sælger vælger at lade sig repræsentere ved en ejendomsmægler, men såfremt du allerede har fundet den rette køber til din bolig, eller hvis du blot ønsker at stå for salget selv, kan du med fordel vælge en boligadvokat som din rådgiver. Der er utrolig mange ting, man skal have styr på samt forholde sig til i forbindelse med salg af bolig, hvorfor det kan være en rigtig god ide med en fagspecialist, der vil kunne svare på samtlige af dine spørgsmål. En boligadvokat vil bl.a. kunne være dig behjælpelig med at sikre, at salget forløber helt uden problemer, og dette gør han eller hun bl.a. ved at forsyne eventuelle købere med alle de relevante dokumenter i sagen, udfærdige købsaftaler, rådgive regler ved selvsag osv. Klik her for mere information.

 

Få hjælp til at samtlige dokumenter er formuleret juridisk korrekt

 Det vil altså altid være en rigtig god ide at snakke og forhøre sig med en advokat, også selvom at man sælger sin bolig via en ejendomsmægler. Der kan opstå utroligt mange spørgsmål og forhandlinger med køber og købers advokat i godkendelsesfasen lige efter, at selve købsaftalen er underskrevet, og det er derfor vigtigt, at du som sælger har din egen advokat. På den måde kan du være med til at sikre, at du får både købsaftalens vilkår og de sidste forhandlinger formuleret juridisk korrekt.

En boligadvokat vil bl.a. gennemgå samtlige bilag, servitutter samt købsaftalen på dine vegne. Herudover vil vedkommende tage en snak om alle de kommentarer og spørgsmål, som gennemgangen af disse dokumentar måtte føre til – dette kan foregå præcis på den måde, du ønsker. Advokaten vil også kunne være dig behjælpelig ift. de forhandlinger, der er i forbindelse med købers godkendelse af købsaftale, indtil den endelige aftale vedtages. Til sidst vil boligadvokaten gå igennem et udkast til digitalt skøde samt udkastet til refusionsopgørelse.

En boligadvokat vil ligeledes kunne hjælpe dig i eftersagsbehandlingen

 Det er dog vigtigt at huske på, at boligadvokaten ikke blot rådgiver inden salget, men samtidig er til stor hjælp i eftersagsbehandlingen. Her består hjælpen bl.a. i koordinering med banken om mulighed for tinglysning, udarbejdelse af refusionsopgørelse og endelig afregning til refusionstilsvaret.

Salget af din bolig er nok den største handel, du nogensinde kommer til at opleve i dit liv, hvorfor det er utroligt vigtigt, at alt forløber fuldstændig, som det skal. Lad derfor en boligadvokat hjælpe dig med hele salgsprocessen for at sikre, at vilkårene er rimelige for dig som sælger – du skal jo nødigt komme på kant med loven.