Hussalg – sådan gør du boligen mere attraktiv

Det er ingen let opgave at skulle sælge sit hus, og mange gange kan man ende i en frustrerende og evt. bekostelig situation, hvis man bare ikke kan få huset solgt. Men sådan behøver det dog ikke at være, og i denne artikel har vi fundet nogle simple råd til, hvordan du kan hjælpe hussalget på vej og minimere liggetiden.

Indvendig klargøring

Det er vigtigt, når man skal sælge sit hus, at det ser indbydende ud. Der er ingen, der køber et hus uden at have set det først, og derfor er det vigtigt, at man får det til at fremstå indbydende, når der bliver besigtiget. Dette råd får man også altid af sin ejendomsmægler, men det er faktisk vigtigere end som så. Er huset ikke ryddet pænt op, og har man ikke gjort lidt ud af boligindretningen, har de besøgende også svært ved at se sig selv i huset. Dette er velkendt i branchen, og det er faktisk bevist, at en bolig, hvorved man har gjort noget ud af indretningen, generelt sælger hurtigere.

Det kan eksempelvis være en ide at kombinere et moderne design og hjemlighed på en fed måde, så de mennesker, der ser boligen, bedre kan se sig selv starte et liv i din bolig. Den moderne indretning er i dag forbundet med minimalisme, og derfor kan det være en ideel ide at købe nogle ting, der stråler af netop denne indretningsstil. Tag eksempelvis et kig på udvalget på denne side, hvor man i den grad har styr på, hvordan danskerne foretrækker deres boligindretning anno 2017. Et mærke som AYTM er et klassisk og moderne valg, der med sikkerhed vil slå benene væk under en potentiel køber.

Udvendig klargøring

Foruden at huset skal ryddes op og indrettes fornuftigt, skal man også huske førstehåndsindtrykket. Førstehåndsindtrykket er det, man får, når man første gang ser et hus, og det er således vigtigt, at man har gjort sig nogle overvejelser om, hvad der eventuelt kunne fremme processen i denne forbindelse. Et eksempel kunne være, at man maler facaden eller fjerner alt ukrudt fra fliserne. Det koster intet, men det tager en smule tid, og det er således noget, man nemt kan gøre, hvis man ønsker, at hussalget skal gå hurtigere.

Det udvendige udtryk er specielt vigtigt, idet det er det, man identificerer sig selv med, når man ser huset. Kan man ikke se sig selv bo i et rodet hus, er det også uheldigt, hvis forhaven flyder med legetøj og ukrudt. Ser det derimod rent og ryddeligt ud, er det derimod noget, man kan identificere sig selv med, og dermed er det første indtryk allerede positivt, førend man overhovedet har set huset.