Få styr på lånet, inden du køber bolig

Der er mange ting, som man skal have styr på, når man skal ud og købe bolig. Der skal være styr på den forrige bolig, der skal være styr på præferencer og prioritet og meget mere. En af de ting, som der særligt skal være styr på, er det lån, som man med stor sandsynlighed får brug for i forbindelse med købet. Økonomi er ikke noget at spøge med, og det er netop derfor, at det er af ret stor vigtighed. Læs med her i det følgende og få tips til, hvordan du får styr på lånet.

Konsulter din bank

Når du skal købe bolig, bør du som det allerførste konsultere din bank i forbindelse med din økonomi. På den måde kan de rådgive dig om, om du har råd, og hvad du bør gøre for at få råd. Mange ender med at skulle ud og låne penge, da det er en dyr fornøjelse at investere i et nyt hjem, og banken vil helt sikkert også råde dig til at gøre det samme, hvis din indtjening og økonomi ellers er stabil. Så er næste skridt bare at finde ud af, hvilket lån du bør tage.

Vælg et realkreditlån

Du bør som noget af det første overveje, hvilket lån der passer dig bedst. Der findes ufattelig mange lån, og derfor kan det være lidt af en vildmark at finde frem til det helt rigtige lån. Det lån, der som regel anbefales i forbindelse med et boligkøb, er et lån, der hedder realkreditlån. Et realkreditlån er et lån, hvor din bank finder en investor, der ønsker at investere penge i en realkreditobligation, der svarer til de penge, som du ønsker at låne. Investoren tjener herefter på den rente, som du betaler.

Grunden til, at et realkreditlån er det bedste i forbindelse med et boligkøb, er, at renten her er meget lav. Den er faktisk som regel lavere end mange andre typer lån. Det skyldes, at denne type lån er styret af udbud og efterspørgsel fra lånere og investorer.

Det vil sige, at når der er mange lånere, der ønsker at fortage et realkreditlån, og mange investorer, der ønsker at investere i en realkreditobligation, så falder renten. Renten forbliver som regel lav, fordi der sædvanligvis er stor interesse fra investorernes side, eftersom en realkreditobligation er en sikker investering. Sikre investeringer er jo det, som mange går efter for at være sikre på at tjene pengene ind igen.

Det er dog forskelligt fra sted til sted, hvor lav renten er. Derfor har Realkreditkonsulenten gjort det muligt for dig let at finde det billigste lån for dig i forbindelse med dit køb. Ydermere har de en funktion, der sørger for at holde dig opdateret på, hvilke lån der er billigst til lige netop dig, så du kan spare flest mulige penge. Læs mere om alt dette lige her.