Giv dit hus en makeover, og løft værdien

Det er ikke nogen let opgave at sælge sit hus. Det er både følelsesmæssigt hårdt, fordi det måske har været ens hjem de sidste mange år, men det er også fysisk hårdt, eftersom det kan tage lang tid at sælge et hus, alt efter udseende, sæson og område.

En af de ting, som kan gøre den fysiske del lidt lettere, er, hvis huset bliver gjort mere attraktivt at se på. Jo mere attraktivt det er, jo større chance er der for, at det bliver solgt hurtigt, og jo mere kan du komme af sted med at tage for huset, hvilket alt sammen er til din klare fordel.

Her i artiklen giver vi dig et par gode råd til, hvordan du bedst muligt giver dit hus en makeover, så værdien på det kan blive løftet markant.

Mal væggene

En anden ting, som du kan gøre, når du skal løfte værdien på din bolig, er at male væggene. Det er en utrolig lille ting, men du kan tro, at det giver noget godt til det samlede udtryk.

Når væggene ser nymalede ud, stiger værdien, eftersom boligen kommer til at se frisk og ny ud på den måde. Hvis du vil være ekstra grundig, bør du både male udvendigt og indvendigt, da facaden giver det første indtryk, og det indvendige er det, der afgør, hvorvidt kunden kan lide boligen eller ej.

 

Gør det selv, eller få hjælp

Når du skal give dit hus en makeover i forbindelse med flytninger, er det første, du skal se på, hvad der trænger til at blive lavet.

Det kan være, at taget er utæt, isoleringen ikke er i orden, eller at hjemmet bare kunne være inddelt smartere. Hvis du vælger at fikse sådan nogle ting, kan du allerede lægge ekstra penge til salgsprisen.

Så er spørgsmålet bare:

Skal du selv stå for renoveringen, eller om du skal skaffe hjælp?

Håndværkere er dyre, og derfor er der mange, der vælger at tage projektet i egne hænder. Desværre er det ikke alle, der har de kompetencer, det kræver at fikse et hus, og det ender mange gange med, at hele situationen bliver forværret, og så skal man alligevel til at hyre håndværkere – sandsynligvis kommer du også til at betale mere for den skade, som du har forvoldt, end de småting, det drejede sig om i starten.

Hvis du vil have håndværkere på projektet, bør du overveje udenlandsk arbejdskraft, da kompetent arbejdskraft til billigere penge, end hvis du hyrer danske håndværkere. Især polske håndværkere har gennem de sidste mange år fået gode anbefalinger, og er meget efterspurgte rundt omkring på arbejdsmarkedet. Du kan læse meget mere om udenlandsk arbejdskraft på Baltic Workforces hjemmeside lige her, hvor du blandt andet finder anbefalinger af polske håndværkere.