Hvilke renoveringer får husets værdi til at stige (Del 2)

Vi tidligere skrevet en artikel om, hvordan nye gulve og ny maling kan få, husets værdi til at stige. I denne artikel vil vi fortsætte vores liste over hvilke renoveringer, der kan få husets værdi til at stige.

Fælles for vores anbefalinger i de to artikler er, at vi kigger på renoveringer, hvor omkostningerne i de fleste tilfælde er lavere end prisforøgelsen af huset.

I den tidligere artikel var fokusset på, de ting du kan fikse inde i huset, mens fokusset i denne artikel vil være på den udvendige del af huset.

Vedligeholdelse af tag, træværk og ydre mure

Den første ting, som altid kan svare sig er vedligeholdelse af tag, træværk og ydre mure. Ligesom huset bliver snavset indvendigt, bliver de ydre dele af huset også beskidt. Der er meget lave omkostninger forbundet med den udendørs rengøring, men det får huset til at fremstå nyere og mere attraktivt.

Hvis du har et træhegn rundt om huset, skal du tjekke om der er alger nogen steder, eller om det trænger til ny maling. Du kan finde produkter, der kan fjerne alger fra træ i de fleste byggemarkeder.

Taget bliver ofte angrebet af alger eller andre urenheder. Medmindre du har erfaring med arbejde på taget, bør du betale en professionel for at rense taget, da det kan være farligt.

Hvis de ydre mure på huset har en lys farve, vil du kunne se en stor forskel ved at rengøre væggene. Køb sæbe der er lavet til at fjerne snavs fra udendørs vægge og gør huset rent.

 

Efterisolering af huset

Hvis dit hus er mere end 10 år gammelt, kan det oftest godt betale sig at få efterisoleret huset. Isoleringen af huset, kan øge værdien af huset markant, da det efterfølgende koster meget mindre at varme huset op. Den bedste måde at finde ud af, om dit hus skal efterisoleres er ved at kontakte et firma som Isoiso, der kan undersøge dit hus.

Priserne på at få lavet hulmursisolering, som er den mest gængse form for efterisolering, ligger omkring 10.000 kr. for et normalt hus på 150 kvm. I mange tilfælde kan de nye ejere spare samme beløb på varmeregning i løbet af de første par år, hvilket betyder en højere salgspris for dig.

 

Terrasse og have

En velplejet og pæn have får huset at fremstå mere salgsklart, hvorfor det altid er en god ide. Du kan enten selv luge ukrudt, klippe hække og slå græsset, ellers kan du betale nogen til at gøre det for dig.

En terrasse er en anden ting, der kan få det udendørs areal til at fremstå bedre. Hvis ikke har en terrasse i forvejen, ses det ofte at omkostningerne er lavere end effekten på husets værdi.