”BedreBolig” skal hjælpe dig til lavere omkostninger

Vejen til helvede er brolagt med faste omkostninger.

Sådan lyder et kendt mundheld. Det gælder ikke alene for virksomheder, men også for boligejere. For mange danskere er deres bolig det største aktiv, men det er også her, hvor der ryger flest penge ud hver eneste måned.

Ikke alene betaler vi realkreditlån, boliglån, ejendomsværdiskat og rottebekæmpelse til kommunen – vi skal også bruge penge på forbrug.

Men det sidste har vi i det mindste mulighed for at gøre noget ved.

Ved at energirenovere din bolig mindsker du de faste omkostninger. Det giver dig mere plads i budgettet hver måned samtidigt med, at din bolig stiger i værdi. Et ”Projekt Energi Renovering” inden du sælger din bolig kan således være det, der er forskel på at sælge boligen med tab og med skindet på næsen.

Gratis rådgivning

Energistyrelsen har derfor lavet et projekt ved navn BedreBolig.

Du kan se en introduktionsvideo herunder:

BedreBolig giver dig mulighed for gratis og uforpligtende at tale med en BedreBolig-rådgiver. Rådgiveren vil hjælpe dig med at finde ud af hvor det største potentiale er i dit hjem lige nu.

Måske er det oliefyret, der skal udskiftes med en varmepumpe – eller måske er det varmepumpen, der skal udskiftes med en nyere model. Formålet er at mindske dine faste omkostninger især til varme. Rådgiveren kan også pege dig i den rigtige retning til en dygtig håndværker der kan hjælpe dig eller de webshops hvor du har mulighed for at indkøbe de nødvendige materialer til dine energirenoveringer som eksempelvis Stigefabrikken.dk.

Omlæg lån efter renovation

Efter at have gennemført en energirenovation af dit hjem har du mulighed for at omlægge dine lån.

Formålet hermed skal være at rykke mere af lånet over til et realkreditlån og mindske den del, der lige nu er et boliglån. Boliglånet betaler du nemlig en højere rente på, da det er det yderste lån – det lån med størst risiko for at banken ikke får dækket sit lån i tilfælde af, du misligholder dit lån og boligen er nødt til at blive solgt på en tvangsauktion.

Du kan altid låne 80 % i form af realkreditlån. Hvis dit hjem bliver flere penge værd betyder dette, at det absolutte tal de 80 % udgør er højere.