Det skal du have styr på inden du sælger din bolig

Har du planer om at sælge din bolig? Så er det det perfekte tidspunkt at gøre det på. Dog er der en række ting, som man skal have styr på inden du sætter dit hus til salg. I denne artikel kan du netop finde gode tips til, hvad der skal være styr på og hvilke overvejelser du bør gøre dig.

Den rigtige ejendomsmægler

Alle ejendomsmæglere har en løn, som bygger på salær, og derfor har alle ejendomsmægler altid sælgers interesse. Dog er der stadig forskel på de forskellige ejendomsmæglere på markedet. Inden du skal vælge en ejendomsmægler, er det en god idé at undersøge markedet. For at få en fornemmelse af hvad du kan forvente dig af pris, så er det en god idé at kigge på lignende boliger i dit lokalområde. Når du har dannet dig et overblik over markedet, bør du få et møde med de forskellige ejendomsmæglere, så de kan uddybe, hvad de mener, at de kan sælge dit hus for. Her er det vigtigt, at man vælger en optimistisk mægler, som minimum mener, at dit hus kan sælges for den pris, du er kommet frem til. Ved at vælge den helt rigtige ejendomsmægler kan du få en større økonomisk gevinst, så tag dig tiden til at finde den helt rigtige mægler, som kan varetage dine ønsker samt en god rådgivning.

Renovering eller ej

Når du skal sælge dit hus, vil du selvfølgelig gerne have den højst mulige pris for det. Der er en række ting, som du kan overveje at gøre for at øge dit hus’ værdi og dermed opnå en højere salgspris. En af de mest effektive måde hvorved husets værdi stiger er ved at renovere huset. Det behøver ikke at skulle rive alle vægge ned og lægge nyt gulv. Dog er det en god idé at vurdere husets isolering.

For at sikre sig, at huset har den bedste isolering, kan du lave ”trækker-det-testen”. Testen går blot ud på, at man sætter et tændt stearinlys foran et lukket vindue. Hvis lysets flamme bevæger sig, så er det højest sandsynlig, fordi vinduet trækker. Hvis vinduet trækker, skal du udskifte det hurtigst muligt. Tænk blot på hvor mange penge du kan spare på varmeregningen, ved at udskifte vinduerne. Desuden er det en god idé at overveje, hvorvidt taget skal skifte. Mange husejere har problemer med at vide, hvornår et tag bør skiftes. Derfor er det en god idé, at man får en professionel fagmand ud at kigge på dit tag. Lige her kan du se en pris på et nyt tag, og så kan du jo opveje om, hvor meget et nyt tag vil øge husets værdi kontra hvad det koster at skifte tag.