Ejendomsmæglersalær – hvor meget?

ejendomsmægler salær

Ejendomsmægler salær og salgsvurdering er de to første ord eller spørgsmål, der som oftest dukker op, når du har besluttet dig for, at sætte boligen til salg. Med andre ord, hvad kan du få for boligen og hvad koster det at få den solgt. Det er bestemt ikke uvæsentligt, at få den rette vurdering af boligen fra begyndelsen, og vide præcist, hvad salget kommer til at koste dig.

Med Salea.dk kan du indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud fra ejendomsmæglere, der kan sælge din bolig – og få 3 priser på salæret.

Udfyld den gratis formular her:


sep

Ejendomsmægler salær i fri konkurrence

Hvad betyder det, at ejendomsmægler salær er i fri konkurrence? Den 1. juli 2000 blev det ifølge lovgivningen muligt frit at aftale, hvordan ejendomsmæglers honorar skal beregnes. Sælger og ejendomsmægler kan derfor frit aftale, om salæret skal beregnes efter regning eller som et resultatafhængigt salær eller som det ofte ses, en kombination af begge. Ejendomsmæglerydelserne er reguleret i lovbekendtgørelse nr. 1717 af 16/12/2010 om omsætning af fast ejendom, som du kan se på retsinformation.dk. Heraf fremgår ligeledes hvilke opgaver ejendomsmægleren skal udføre. Der er ikke en præcis facitliste eller prisliste, men ejendomsmæglerne tager som regel mellem 2% og 6% af kontantprisen for at formidle salget.

Ejendomsmægler salær efter regning

Hvis du vælger, at betale ejendomsmægleren efter regning betyder det, at du betaler for de ydelser I har aftalt og som ejendomsmægleren har udført. De enkelte ydelser eller opgaver skal være prissat og anført i aftalen, så du har et klart overblik. Dette ejendomsmægler salær betales uanset om boligen sælges eller ej.

Resultatafhængigt ejendomsmæglersalær

Resultatafhængigt ejendomsmæglersalær betyder, at du kun skal betale salæret, såfremt boligen sælges. Du skal dog betale for de udlæg ejendomsmægleren har haft til indhentelse af dokumentation osv. uanset om boligen sælges eller ej. Hvis boligen sælges, skal du betale fuldt salær, og du skal også betale for de ydelser ejendomsmægleren ikke har udført.

Solgt eller gratis

Der er lidt forskel fra ejendomsmægler(kæde) til ejendomsmægler(kæde), hvad ”solgt eller gratis” indeholder. Oftest beregnes ejendomsmæglersalæret som et fast beløb plus en procentsats af kontantprisen på boligen. Annonceudgifter osv. er inkluderet i salæret, og du vil ofte se, at det er opdelt i et markedsføringssalær og et salgssalær. Udover salæret skal du som sælger betale for udgifter til fremskaffelse af forskellige dokumenter, som fx tingbogsattest, kommuneoplysninger m.v., og du skal også betale for tilstandsrapport, energimærke osv. Såfremt boligen ikke sælges indenfor den periode, der er aftalt i formidlingsaftalen, skal du ikke betale salær og annonceomkostninger.