Giv dig selv de bedste betingelser ved salg

Når du står og vil sælge en bolig, er det vigtigt at du sørger for at gøre det hele ordentligt. Det betyder, at du skal sørge for at alt er i orden rent juridisk, og at boligen er i bedst mulig stand.

Ejendomsmægleren skal naturligvis nok guide dig og vejlede alt det de kan, men der er stadig ting, som du bør gøre selv, for at sikre dig de bedste betingelser for salg. Herunder finder du et par ting, du som minimum bør have styr på.

Hav styr på det juridiske

Hvis der er skjulte betingelser eller klausuler på ejendommen, så vil det være i alles bedste interesse, at de kommer frem for lyset hurtigst muligt. Hvis man undlader at fortælle en mulig køber om disse, og de senere bliver fundet af en boligadvokat, så vil du stå en penibel situation. Sørg derfor for at spille med åbne kort, så der kan opbygges en tillid mellem dig og køberen.

Få taget gode billeder

Der er mange der selv tager billeder af ejendommen, med en mobiltelefon. Der er dog ikke meget, der giver et dårligere indtryk hos en, som skal bruge flere hundrede tusinde af sine egne penge. Sørg derfor for at der bliver taget professionelle biller af boligen og lad være med at undlade ting der evt. skal ordnes.

Sørg for at der forelægger en tilstandsrapport

Hvis der er lavet en fuld tilstandsrapport, kan du som sælger fralægge dig ansvaret for problemer som køberen evt. måtte få senere. Det koster lidt at få en boligsagkyndig til at lave den, men det er noget der næsten altid betaler sig i sidste ende.

Hvis du følger disse råd, er du godt på vej til at give dig selv rigtigt gode betingelser i forbindelse med salget af din bolig.