Kan du ikke sælge din bolig?

Boligmarkedet kan være uforudsigeligt, og man kan løbe ind i problemer, når man sætter sin bolig til salg. I nogen tilfælde bliver boligen solgt næsten øjeblikkeligt, mens man i andre tilfælde må se langt efter en køber den ene måned efter den anden.

Penge ud af lommen

Hvis du allerede er flyttet til din nye bolig, er det i praksis penge direkte ud af lommen for hver måned, hvor din tidligere bolig står tom. Du har stadig mange af de samme udgifter i forhold til boligen, som du havde da du boede der. Den primære forskel er, at du nu også har en ny bolig, der bidrager med sine egne udgifter.

Det kan til tider føles håbløst, når du står i en situation med en bolig, der virker usælgelige. Det er en stor belastning på privatøkonomien, og det er ikke til at vide, hvornår situationen ændrer sig. Hvis du er heldig, bliver din bolig solgt i morgen, men omvendt kan det også vare flere år.

 

Er udlejning en mulighed?

Hvis du står med en usolgt bolig, som tynger din økonomi, så er det måske værd at overveje udlejning. Hvis boligmarkedet er ustabilt, så folk ikke ønsker at købe, er der omvendt mange, der i stedet gerne vil leje en bolig.

Hvis du er træt af at have din bolig til salg, bør du derfor overveje, om udlejning kan være en alternativ løsning for dig. I forhold til dette kan du altid lade lejer have muligheden for at købe boligen, hvis det skulle have interesse.

Har du været glad for boligen, er der stor sandsynlighed for, at din lejer også vil blive det.

 

Sådan udlejer du din bolig

Selve det at udleje en bolig behøver ikke være svært. Takket være internettet behøver du faktisk bare gå ind på Boligportal og oprette en annonce for en lejebolig i den del af landet, hvor din bolig er. Hvis din bolig ligger i Odense, skal du eksempelvis bare oprette en annonce under lejebolig Odense.

Det sværeste i forhold til at udleje en bolig er faktisk papirarbejdet. Det er vigtigt, at der er styr på dette, så du ikke hæfter for eventuelle skader, som er forsaget af lejer. Alt dette bør fremgå af kontrakten, og du kan heldigvis finde skabeloner online, der dækker dine behov.