Ryst terningerne med en energirenovering

Energirenovering er fremtiden. Vi bliver simpelthen nødt til at tage hånd om fremtidens miljø. Det kan ikke gå for langsomt. En rigtig stor del af belastningen mod miljøet kommer fra bygninger og bygningers energi- og varmeforbrug.

At energirenovering ikke bare hjælper på miljøet, men også skåner pengepungen, gør det bare endnu mere attraktivt at energirenovere. Det er dog en kompleks sag at energirenovere. Derfor guider vi dig i det følgende.

Forudsætninger for den gode energirenovering

Det er en omfattende sag at begynde på sin energirenovering. Selvom energirenovering flere gange end ikke er godt for en husstand, skal man være helt sikker på det kan betale sig først. Her er der nogle ting, du skal overveje. Først og fremmest skal du kende til din boligs energimærke. Typisk nytter det ikke noget at begynde at energirenovere, hvis bygningen allerede har et højt og godt energimærke.

Derudover skal du overveje, hvor længe du har tænkt dig at bo i din nuværende bolig. Hvis du ikke er helt tilfreds, bør du tage tyren ved hornene og allerede med det samme begynde at lede efter et nyt sted. Hertil skal du hurtigt have styr på de forskellige praktiske foranstaltninger. Det kan eksempelvis være i forhold til at finde en god boligadvokat og et flyttefirma på Sjælland med god service og billige priser. Hvis du leder efter et sådant flyttefirma med både stor erfaring på sjælland og i resten af Europa, kan du finde det på denne side.

Hvad kan jeg energirenovere?

Der er rigtig gode muligheder for energirenovering. Du kan vælge og fokusere på boligens facade og/eller diverse installationer.

Hvis du først og fremmest vælger at fokusere på facaden, vil det være en god ide at starte med at prøve kræfter med en hulmursisolering. Som navnet antyder, isolerer en hulmursisolering hulrummet mellem yder- og indervæggen. Her bliver der tabt rigtig meget energi. I modsætning til hvad rigtig mange går og tror, koster en hulmursisolering ikke en bondegård.

Du kan også vælge at udskifte døre og vinduer. Disse elementer er tit de svage led i forhold til din boligs isolering. Dette foretagende vil ikke tage særlig lang, men virkelig være med til at spare på dit energiforbrug.

I forbindelse med diverse installationer er der også flere muligheder. En rigtig god mulighed hertil er at installere et solcelleanlæg. Et solcelleanlæg er en relativ dyr investering, men det kan virkelig betale sig i sidste ende. Først og fremmest bliver din bolig nærmest 100 procent uafhængig af energi. Derudover vil anlægget betale sig igen efter 3-5 år.

Finansiering af dine energirenoveringstiltag

Du har flere muligheder, når du skal finde din bedste finansiering af din energirenovering. Medmindre du er ligeglad med at spare penge, bør det være obligatorisk at søge om energitilskud og håndværkerfradrag hos diverse energiselskaber.

Derudover er der satser i forhold til at låne billigt i banker og institutter. Dette er dog kun, hvis du ikke selv har kapitalen til renoveringen.