Sådan finansierer du dit boligkøb

Du har været til masser af åbne huse, holdt øje med avisen og de mange boligannoncer og måske endda taget kontakt til en ejendomsmægler. Du skal nemlig til at tage en af de største beslutninger i dit liv, både økonomisk og personligt, for du skal til at købe bolig. At købe bolig er en stor beslut-ning, fordi det først og fremmest drejer sig om rigtig mange penge, men det drejer sig også om det sted, hvor du skal bo i mange år.

Når det netop omhandler en kæmpe stor sum penge, bliver du nødt til at overveje mulighederne inden for lån. Der findes forskellige lånetyper, og nogle af dem vil blive uddybet her.

Realkreditlån

Denne type lån er den billigste i forhold til andre former, da realkreditlånet er et lån med sikkerhed i din bolig. Dette betyder, at når lånet optages i for eksempel en lejlighed, så får realkreditinstituttet obligationer i din ejendom, som sælges på det åbne kapitalmarked. Efterfølgende er det muligt for hvem som helst at investere i disse. Du får salgssummen deraf minus handelsomkostningerne, og på den måde er renterne lave for dig. Institutterne får altså pant i din bolig, hvorefter du vil få lånet.

 

Banklån

Vil du i stedet optage dit boliglån gennem banken, skal du have et banklån. Her vil du højst sand-synligt aftale et møde med din bankrådgiver, men nogle banker tilbyder ligeledes disse lån på nettet. Der er dog det med banken, at de kun låner penge ud til folk, som de er sikre på kan tilbagebetale pengene. Det betyder dermed, at det kræver, du har en god og stabil økonomi, før du kan blive godkendt til et banklån. Du vil højst sandsynligt også skulle redegøre for, hvad pengene skal bruges til. Et lån i banken vil være mest ideel, hvis lånebeløbet ligger mellem 10.000 og 100.000 kr. Hvis du har behov for et større beløb, kan et realkreditlån bedre anbefales.

 

Kviklån

Et kviklån kaldes typisk for et forbrugslån, fordi det blandt andet er det, som det er godt til – for-brug. Det er hurtigt og nemt at optage et kviklån, fordi der ikke er de samme kriterier som ellers, og du kan næsten fra den ene dag til den anden modtage 25.000 kr. Dog er der som regel en del højere renter på disse lån, hvilket er en god idé at være opmærksom på. Det gode ved kviklån er dog, at du ikke skal redegøre for, hvad pengene skal bruges til, og du kan derfor spendere dem, som du vil.

Hvis du har brug for hjælp til at få et overskueligt overblik over dine muligheder, kan du sammen-ligne lånene på markedet ved at klikke her.