Sådan klarer du salget af boligen selv

Overvejer du selv at stå for salget af din bolig? Der er mange penge at spare, hvis man går uden om en ejendomsmægler. Dog kræver det, at du har helt styr på, hvordan du skal håndtere selvsalget. I denne artikel har vi samlet fire tips til, hvordan du klarer salget af din bolig på egen hånd.

Sæt den rigtige pris
Det første som du skal gøre i forbindelse med dit selvsalg, er at finde en passende salgspris. Her er det vigtigt, at du har en realistisk tilgang. Selvom du synes, at du skal sælge verdens bedste hus, så er det nok ikke realistisk, at du sætter en pris på 10 millioner. For at finde en realistisk pris til din bolig, bør du undersøge markedet. Kig på lignende boliger i nærområdet og tjek, hvad de er prissat til. Det er vigtigt, at du prissætter boligen korrekt, da du ellers kan risikere at få for lidt for din bolig, men også at liggetiden bliver høj, hvilke typisk resultere i, at man bliver nødt til at gå ned i pris.

Indhent dokumenter
Der er mange dokumenter, som du skal have fat i, når din bolig skal sælges. Det indebærer blandt andet følgende:
– Forsikringspolicer
– Isoleringsattester
– Matrikelkort
– Den offentlige ejendomsvurdering
– Tingbogsattest samt servitutter
– BBR- meddelelse
Dette er blot et uddrag af nogen af de dokumenter, som du skal have fat i. Det er værd at nævne, at du som sælger har ansvaret for at videregive alle de nødvendige informationer.
Markedsfør din boligen
For at mindske liggetiden, bør du markedsføre din bolig, således du gør potentielle købere opmærksomme på, at din bolig er til salg. Der er mange måder, hvorved du kan markedsføre din bolig. Det er dog et must, at du har fået taget nogen billeder af boligen. Her er det en god investering at booke en professionel fotograf, da disse billeder er hvad, som der skal fange en potentiel købers opmærksomhed. Man ville aldrig klikke en på en bolig med amatør billeder og derfor skal dine billeder selvfølgelig være af højeste kvalitet.

Hvad gør du, når køberen er fundet?
Har din indsats bragt frugt i form af, at en person ønsker at købe boligen? Så er den bedste mulighed nu, at du benytter en boligadvokat til at afslutte handlen. En boligadvokat giver nemlig tryghed til både dig, men også køberen. Boligadvokaten kender al til det juridiske aspekt, som du næppe kan nå at lære inden, at der er gået for lang tid. Du kan finde en boligadvokat på hviidadvokater.dk. Her kan du desuden også finde flere fordele ved selvsalg.