Sådan nedbringer du dine varmeudgifter i år

Lige om lidt begynder de danske huse for alvor at fyre godt op.

Det koster mange penge på varmeregningen. Men ved at energirenovere og eventuelt opsætte anlæg der skaber vedvarende energi ikke alene mindsker du kraftigt dine varmeudgifter – du gør også i samme omgang dit hjem mere værd.

Vi kigger på mulighederne her.

Isolering

Winter is coming.

Og når vinteren kommer begynder varmeregningen at stige fordi vi fyrer mere op. Men uden proper isolering i huset er det først og fremmest gråspurvene, vi fyrer for.

I første omgang bør du fokusere dine ressourcer på hulmursisolering. Her er tilbagebetalingstiden hurtigst. Herefter kan du overveje også at engagere penge i et forløb med loftisolering.

Vedvarende energi

Får du lige nu din varme fra fjernvarme eller olie?

Så kan du markant mindske dine varmeudgifter samtidigt med at dit hjem bliver mere værd. Det sker ved hjælp af energirenovering.

Overvej eksempelvis at opsætte:

Eller andet anlæg.

På denne måde sparer du mange tusinde kroner om måneden mod at lægge nogle penge til at starte med. Du har dog mulighed for at få fradrag i det mindste for lønningerne jævnfør herunder. Det plejer at være muligt at få et banklån til de nødvendige udgifter i forbindelse med energirenovering fra din bank, da banken kan se, det er en god og sund forretning for dit hus.

Håndværkerfradrag

Vælger du at gå videre med enten isoleringsarbejdet eller opsætning af anlæg relateret til vedvarende energi bør du kende til håndværkerfradraget.

Den borgerlige regering har i 2015 genindført håndværkerfradraget med tilbagevirkende kraft for hele 2015 til 2017. Du har mulighed for at fradrage op til 18.000 kroner om året som én person. 12.000 kroner går til personalelønninger inden for energirenovering og klimatilpasning, mens de 6.000 kroner er øremærket børnepasning, rengøringsarbejde og andet husligt arbejde.

Med håndværkerfradraget kommer dine investeringer ned i en pris, hvor det ikke kan svare sig ikke at reagere nu. Håndværkerfradraget er sikret indtil 2017, men herefter er intet sikret – så reager, mens mulighed er der.