Sådan vælger du den rette boligadvokat

Ligesom en ejendomsmægler er fast inventar for sælger i en bolighandel, så er boligadvokaten fast inventar for køber.

Ejendomsmægler er sælgers mand. Boligadvokat er købers mand. De to arbejder kun for deres respektive interesse. Ejendomsmægleren vil sælge hurtigt og dyrt. Boligadvokat vil købe i rette tid, når alle dokumenter er læst igennem.

Takket være internettet er gennemsigtigheden i markedet for boligadvokater til din bolighandel øget markant. Det har bidraget til, at boligadvokater i dag skal levere en bedre tjeneste for at beholde deres kunder. En intensiv konkurrence på pris er også begyndt.

VI ser her på 4 tips til, hvordan du vælger den rette boligadvokat.

Hvis du er i tvivl, så anbefaler vi til at starte med, du tager et kig på Boligadvokater.info. Websien er drevet af Hviid Advokater og har flere medarbejdere specialiseret alene i at færdiggøre bolighandler for klienter i hele landet.

Arbejder kun med boligsager

I dag er det muligt at finde advokater og sågar hele kontorer, der alene arbejder med boligsalger.

Disse kontorer har flere fordele:

  • Advokaterne er inde i nyeste praksis
  • Kontorer, der arbejder med én sag, har mulighed for at strømline deres processer..
  • ..og derved levere et bedre produkt til en lavere pris.

Undgå som udgangspunkt ”landsbyadvokater”, der laver det hele ”lige dårligt”. Internettet giver dig mulighed for at finde den mest specialiserede advokat til emnet i stedet. Det sikrer dig en bedre oplevelse som klient.

No cure, no pay er ikke nødvendigvis godt

Intensiv konkurrence blandt danske boligadvokater betyder, at flertallet i dag tilbyder ”no cure, no pay” – eller, ”intet salg, intet salær”, som ejendomsmæglerne også tilbyder.

Hvis noget ender med at stoppe købet, betaler du således ikke for boligadvokaten.

Det lyder tillokkende, men der er en udfordring.

Advokaten har med ”no cure, no pay” interesse i, at handlen går igennem. Derved får advokaten sit salær. Hvis advokaten finder et problem i handlen, der kan medføre en annullering, så har advokaten faktisk ikke interesse i at sige det. Advokaten bør naturligvis gøre det alligevel, for du er advokatens klient og klientens interesse skal sættes højest.

Men hvis vi kan undlade at ’teste loyalitet’ på denne måde, er det at foretrække.

En advokat, der tilbyder ”intet salg, intet salær” er OK – men vær opmærksom på, hvilken situation det stiller advokaten i. Overvej at tilbyde salær uanset om handlen går igennem eller ej, så du er sikker på, at advokaten også er helt på din side.

Fast pris

Til gengæld bør du altid sikre dig, at prisen fra boligadvokaten til dig er fast.

En lang række advokatydelser er igennem de seneste år blevet standardiserede og har fået faste priser.

Det gælder udover bolighandler blandt andet:

  • Testamenter og ægtepagter
  • Fuldmagter
  • Og ansættelseskontrakter

Du bør finde en boligadvokat, der fra 6-7.000 kroner tilbyder at hjælpe både med berigtigelse af din bolighandel (skødeskrivning + refusionsopgørelse) samt køberrådgivning, hvor købsaftale, servitutter og lignende bliver gennemlæst.

For blot få år siden kostede de nemt 10-15.000 kroner at få hjælp af en boligadvokat. Dette har dog ændret sig med årene i takt med, at konkurrencen advokaterne imellem er blevet mere intensiv.

Den gode mavefornemmelse

Sidst, men ikke mindst, så skal du have en god mavefornemmelse med dit valg. Det er måske vigtigste punkt.

Tal med flere advokater. De, der tilbyder fast pris, kun arbejder med boligsager og måske endda ”no cure, no pay” bør du gå videre med. Udvælg den, du føler, du vil få det bedste samarbejde med.

Tillykke med den kommende handel!