Skal du også til at sælge din bolig? Her er hvad du skal gøre

Der kan være mange grunde til, at du går og overvejer at sælge din bolig, eller måske allerede har besluttet dig.

Det kan være af arbejdsmæssige årsager såvel som personlige. Det kan også være, at du simpelthen bare har brug for en luftforandring, eller der ikke længere er plads nok.

Uanset hvad din bevæggrunde er, er det en stor beslutning. At købe bolig er for mange mennesker den største økonomiske beslutning i livet. Derfor er det vigtigt, at du gør det ordentligt. Men bare rolig, vi guider dig!

Undersøg markedet

Inden du beslutter dig for at sælge, er det en god ide at undersøge markedet først. Er der høj- eller lavkonjunktur? Hvordan ser det ud på den geografiske lokation, du sælger fra i forhold til, hvor du gerne vil hen?

Hvis der er et økonomisk belæg for dit salg, nytter det jo ikke noget, hvis du ikke er opmærksom på disse ting. Når du undersøger markedet, skal du være opmærksom på, at Google er din ven. Du kan stort set finde alt derinde.

Derudover er det vigtigt at bruge sit netværk. Det er blevet endnu lettere med alle de forskellige sociale platforme, hvor det er blevet meget overkommeligt at komme i kontakt med alle de personer, du nu engang har brug for.

Få professionel hjælp

Du kan gøre så og så meget selv, men hvis du skal være sikker på, at det bliver gjort ordentligt, er det nødvendigt at kontakte en professionel. Her er der mange muligheder for hjælp. Du kunne kontakte en ejendomsmægler, men det ville heller ikke være helt at tilknytte en boligadvokat. Klik her hvis du vil læse mere om fordelene ved en boligadvokat.

Når du skal finde ud af, hvilken fagmænd du skal tilknytte, er det en god ide at undersøge forskellige virksomheder. Der er nemlig stor forskel på, hvor gode de forskellige er. Det gælder især, hvis man medregner prisen.

Forøg boligens salgspris

Der er selvfølgelig naturlige høj- og lavkonjunkturer, der er afgørende for boligens salgspris, men det kan også sagtens betale sig selv at gøre en indsats. Her er der flere muligheder.

Du kan blandt andet vælge at renovere. Ved en renovering er det vigtigt, at du har en cost-benefit tilgang, hvor du vurderer, hvad der rent faktisk kan betale sig. Det kan nemlig godt at være, at der er en renoveringsmulighed som ser godt ud på papiret, men hvor det stadig er for dyrt i forhold til, hvor meget boligens salgspris stiger.

Du kan eventuelt overveje en energirenovering. Der er eksempler, hvor du en boligs salgspris er steget med mere end 500.000 kroner efter en sådan energirenovering. Det kræver dog, at boligen på stående fod har et lavt energimærke.