Ting du skal være opmærksom på, når du sælger din bolig

Overvejer du at sælge boligen? Du er ikke den eneste. Der kan være mange grunde til boligsalg, og flytning, pengebesparelser og børn er bare få af dem. Uanset grunden er boligsalg noget, der kræver mange overvejelser, masser af undersøgelse af markedet og flere andre ting. Men at sælge sin bolig er én ting, og at sælge den fornuftigt er en anden. Der er nemlig flere faldgruber, du skal passe på ikke at ryge i, når du sælger boligen, og her kommer vi med et bud på nogle af dem.

 

Boligsalg – sådan foregår det

Før vi kan komme med råd til, hvordan du bedst muligt klarer boligsalget, er det en god idé lige at klarlægge, hvordan et sådant boligsalg egentlig foregår. Hvis man koger boligsalget helt ned, kan man nemlig dele det op således:

  1. Sælger og køber indgår aftale, hvilket inkluderer både pris og dato for overtagelse
  2. Papirer sendes til ejendomsmægler, som gennemgår og tjekker for mangler
  3. Køber deponerer udbetalingen, så den ligger klar til overtagelsesdatoen
  4. Skøde underskrives
  5. Købesum frigives, når alt er på plads

 

Men som du nok kan regne ud, så er der mange små ting i denne ”nedkogte” model, som vi ikke har taget højde for. Og lige netop disse små ting er dem, der kan forvolde størst skade, når det kommer til boligkøb. Og hvad gør du så, hvis du gerne vil undgå disse faldgruber? Du kontakter en boligadvokat.

 

Boligadvokatens rolle i dit boligsalg

At have en boligadvokat har mange fordele, hvis man vel at mærke finder den rigtige. Du skal altså finde en, der kan tilbyde dig fuld rådgivning inkl. skøde, tinglysning og refusionsopgørelse – og gerne til en god pris. Boligadvokaten sørger for, at kontrakten mellem dig og køber er udfærdiget, så den stemmer overens med dine forventninger til salget. Boligadvokaten er hundrede procent på din side, hvorfor du med ro i sindet kan forvente, at han/hun varetager netop dine interesser i salget.

 

Dette skal du kigge efter

Ud over at kigge på prisen samt hvad denne inkluderer, er der andre ting, du med fordel kan kigge efter ved valg af boligadvokat. Ting som villighed til hastesager, landsdækkende afdelinger og hurtig kontakt er klare fordele, uanset hvem du er. Det skal være så nemt som muligt for dig at sælge din bolig, og det opnår du blandt andet ved at kunne komme i kontakt med din boligadvokat hurtigt og bekvemt. Derudover bør din boligadvokat også hjælpe dig med skødeskrivning og andre formelle papirer. Har du brug for hjælp fra en advokat, så se nærmere på denne side.

Vi håber, at du er blevet klogere på, hvordan du bedst tackler boligsalget. Held og lykke med det!