Tips til salg af bolig

Der kan være rigtig mange grunde til at ville sælge sin bolig. Det kan være, at du bliver nødt til at bo et andet sted på grund af arbejdet. Det kan være, at boligen simpelthen er blevet for lille, og det kan slet og ret være, at der simpelthen er brug for en luftforandring.

Uanset grund er salg af sin bolig en stor ting. Det er ligesom køb af bolig en af dit livs største økonomiske beslutninger. Derfor er det vigtigt, at det bliver gjort rigtigt. Vi guider dig!

Undersøg for energirenoveringsmuligheder

Det kan lyde mærkeligt, at du rådes til at energirenovere, når du er på vej væk. Årsagen er, at energirenovering er så meget på alles læber og er så efterspurgt, at din boligs salgsværdi til tider simpelthen stiger mere, end det koster at energirenovere.

Man har ved enkelte tilfælde hørt, at en boligs salgsværdi er steget op til 500.000 kroner efter en energirenovering. Det kommer dog helt an på din bolig beskaffenhed. Hvis I bor i et gammelt hus, hvor der ikke er blevet gjort noget på den front længe, er der gode chancer for, at det kan betale sig.

Det hele handler om at få et højere energimærke. Hvis det for eksempel kan lade sig gøre ved at foretage jer noget med så få omkostninger som ved en hulmursisolering eller udskiftning af vinduer og døre, vil det helt klart være en mulighed.

Vær opmærksom på markedstendenserne

Der kan være gode og dårlige tidspunkter at sælge. Hvis du vælger et godt tidspunkt får du ikke bare lidt, men meget mere for din bolig.

Du kan selvfølgelig af uheldige omstændigheder været nødsaget til at sælge din bolig på et dårligt tidspunkt, men det er virkelig noget, du skal lade være med, hvis det kan lade sig gøre. Dette er også årsagen til, at du aldrig skal sætte dig for dyrt i det i forhold til faste udgifter på din bolig.

Hvis du kan mærke at boligmarkedet er ved at toppe, og der måske venter endnu en boligboble om hjørnet, er det en god idé at sælge hurtigst muligt. Det gælder også selvom, du endnu ikke har fundet et andet sted at bo endnu.

Hvis det er tilfældet, kan du altid i en overgang finde en lejebolig at bo i midlertidigt. Hertil er der mange muligheder. Du kan blandt andet blive præsenteret for en platform, hvor man let kan finde en lejebolig ved at klikke her.

Hvis du har tålmodighed, kan du jo blive boende i lejeboligen, indtil boligboblen er sprunget. På den måde kan du købe en bolig til meget billigere penge, end du ville have købt den for tidligere. Det er altså ikke småpenge, du kan tjene på denne måde. Hvis makrofaktorerne begunstiger dig, er det virkelig nogle baner, der er værd at tænke i.