Boligstyling før salg

boligstyling

Boligstyling før salg af huset eller lejligheden er som begreb forholdsvis nyt i Danmark. Det har altid været kendt, at hvis boligen fremstår pæn og ryddelig, og måske har fået en opfriskning med lidt maling osv., så er der større chancer for, at den falder i potentielle køberes smag. Egentlig boligstyling er hovedsagelig en følge af det vigende boligmarked, hvor sælgerne må kæmpe om kunderne. Det kan nok ikke udelukkes, at diverse udenlandske tv programmer om salg af huse og lejligheder, har påvirket os herhjemme.

Hvorfor boligstyling?

Hvad er boligstyling og hvorfor er det en god idé, at benytte sig af boligstyling, tænker du måske? Og hvor omfattende er det? Forestil dig, at du selv er ude for, at se på fx huse, der opfylder de krav, du har til din nye bolig. Det kan fx være størrelse og plan, samt beliggenhed, alder og pris mv. Du står nu med valget mellem to huse, der præcis matcher dine krav, og i princippet vil det være ligegyldigt, hvilket af dem, du vælger. Indvendigt bærer det ene hus præg af beboernes meget personlige stil, som langt fra er din. Det andet hus fremstår indvendigt med en mere nutidig og mindre personlig stil, som åbner op for, at du kan se muligheder for din egen indretning. Hvilket hus vælger du?
Med mindre, du virkelig er i stand til, at sætte dig udover de visuelle indtryk du får, og alligevel kan se mulighederne, så er der stor sandsynlighed for, at du vælger den sidste.

Som du kan regne ud, så handler boligstyling om, at få boligen til at ”tale” til et bredere felt af potentielle købere. Det vil sige, at gøre boligen så neutral, som mulig, så flest købere kan se potentialet og mulig indretning for sig. Med andre ord, at køber kan se muligheden for, at sætte sit eget præg. Så jo mere af sælgers personlige præg, der er på boligen, des færre henvender den sig til. Mange sælgere føler sig provokeret af dette, for de bor jo, som de gerne vil, og hvad er der galt med det?

Ind med boligstyling og ud med din stil!

Der er ikke noget galt med din stil, for den passer jo til dig. Det er forhåbentlig sådan du gerne vil bo. Men se i øjnene, at du ikke er i markedet for, at sælge din stil men for, at sælge dit hus eller din lejlighed. Og du vil formentlig gerne have så meget for dit hus, som muligt, og endnu vigtigere, at få det solgt så hurtigt som overhovedet muligt. Det vil faktisk sige, at når du sætter din bolig til salg, så skal du se den, som en vare du sælger, og ikke som et personligt klenodie. Du kan så forhåbentlig sætte dit eget præg og stil på din næste bolig.
Skal du så til at bruge en formue på boligstyling? Det bestemmer du selvfølgelig selv, og boligstyling er ikke nødvendigvis så dyrt. Hvis du vælger, at købe nye møbler og installere nyt køkken osv., så kan det blive rigtig dyrt, men det er egentlig heller ikke det, det handler om. Man kan egentlig opdele det i to. Den ene er din egen boligstyling og den anden er den professionelle boligstyling.

Den professionelle boligstyling

Med professionel boligstyling, er der tale om, at du får en boligstylist til at hjælpe dig med råd og vejledning. Ofte kan du vælge mellem flere niveauer af boligstyling, så du kan tilpasse det til din økonomi. Du kan således gå skridtet videre og eventuelt fjerne dine egne ting, og lade boligstylisten indrette hjemmet med sine idéer. Du betaler så leje for møbler osv. Der er mange muligheder, og du kan få den løsning, som du ønsker. Når boligstylisten kommer på besøg, ser hun på din bolig med neutrale øjne. Hun vil forsøge, at gøre dit hjem lyst og friskt, og få det til at virke mere rummeligt end det måske er. Mange tror fejlagtigt, at det handler om at skjule fejl, men det handler faktisk om, at fremhæve de gode sider ved din bolig. Og åbne op for, at købere kan se mulighederne i den.

Din egen boligstyling

Du kan selvfølgelig selv style din bolig før salget, og du kan eventuelt gøre det ud fra de oplysninger, du har fået fra boligstylisten. Gør du det selv, så vær opmærksom på grundprincipperne ved alle boligsalg. Boligen skal fremstå ryddelig, ren og indbydende. har du have, så sørg for, at græsset er slået og eventuelle bede er i orden. Har du terrasse, så gå den efter for ukrudt, mos og alger, og indret den hyggeligt. Når grundprincipperne er i orden, så fjern så meget nips og andre meget personlige effekter, som muligt. Tjek om der er en væg eller to, der kunne trænge til ny maling. Går du i gang med at male, så husk du skal bruge hvid maling. Det åbner op og gør boligen lys og indbydende. Måske kan du ændre opstillingen af dine møbler og ændre lidt på billeder og så videre. Sørg for friske blomster, og har du husdyr – hund, kat eller andre – så få dem passet mens der er fremvisning. Og husk så i øvrigt altid, at lufte godt ud før en fremvisning.

Speak Your Mind

*